4.8 / 5
4.8/5

Voordelen vloerverwarming

Tegenwoordig is de vloerverwarming, ook wel stralingswarmte, een must in de woning. Geen radiatoren meer, geen koude en warme plekken in je huis. En je kunt heerlijk op je blote voeten door het huis heen lopen. Waar je vroeger een radiator had staan en daar dus de bank niet kon neerzetten, heb je nu alle mogelijkheden om je interieur in te richten zonder obstakels. Ook de keuze van afwerkvloer is nu geen probleem, want waar tegels erg koud aanvoelen met een radiatorverwarming, is nu alles mogelijk op de vloer (spreek dit wel even door met de leverancier van je nieuwe vloerbedekking).

Maar dit is praktisch? Welke voordelen heeft vloerverwarming nu echt?

Vloerverwarming is veel beter voor de luchtkwaliteit in de woning. Het houdt de lucht frisser en zuurstofrijker dan wanneer er via radiatoren wordt verwarmd.

Ook zorgt de vloerverwarming ervoor dat de warmte van beneden naar boven verwarmd. Dus geen koude plekken en koude voeten meer. Radiatoren worden verwarmd met een hoge temperatuur (65-75 graden) die sneller afkoelt naarmate deze verder van de radiator verwijdert en omhoog stijgt. 

Vloerverwarming verbruikt een minder hogere temperatuur. Tussen de 30-45 graden (dit hangt af van de afwerkvloer). Hout houdt namelijk geen warmte vast en een keramische tegel zal dit veel langer warm houden, waardoor je ketel minder vaak aanslaat en minder hoog hoeft te staan. 

Ook wanneer je warme voeten hebt, zul je het minder snel koud hebben. Al met al een besparing op de energiekosten.